TROTS EN
PASSIE

4 februari 1862. Don Facundo Bacardí Masso, hoofd van de Bacardí familie, kocht een distilleerderij in Santiago de Cuba. Ze gooiden alle regels overboord en creëerden hun eigen unieke blends volgens een revolutionair procédé dat de manier waarop rum werd gemaakt voor altijd zou veranderen.

DE VLEERMUIS

In Cuba is de vleermuis een symbool van geluk. Toen Dona Amalia Bacardí vleermuizen ontdekte in de distilleerderij stond ze erop dat op elke fles een vleermuis zou staan. Heeft deze kleine mascotte de verwachtingen ingelost? We zullen het nooit weten, maar de vleermuis blijft. Voor altijd.

Ik heb vaak nagedacht over die vleermuis… Mischien staat hij voor onze ballingschap en vliegen we hier rond tot het moment gekomen is om opnieuw naar huis te vliegen.

VICTOR R ARELLANO DE SCHUEG
(FAMILIELID VAN DE 5DE GENERATIE)

DE VRIJHEIDSSTRIJDER

Emilio Bacardí Moreau had twee grote passies. Zijn rum en zijn land. Hij riskeerde zijn leven om Cuba te helpen in zijn strijd voor onafhankelijkheid van Spanje. Ondanks zijn arrestaties, gevangenschap en ballingschap gaf hij nooit op. Zijn moed werd beloond toen hij bij zijn terugkeer de eerste vrij gekozen burgemeester van Santiago de Cuba werd.

Hij vond dat mensen vrij moesten zijn om te zeggen en te schrijven wat ze wilden en dat iedereen voor zijn eigen mening mocht uitkomen.

GUILLERMO GARCIA LAY
(FAMILIELID VAN DE 6DE GENERATIE)

DE FEESTMAKERS

1919. De US verbiedt de productie en verkoop van alcohol. De feesten verhuizen naar Cuba waar de Bacardí’s legendarische feesten organiseerden die het hele weekend duurden.

Havana kende een bruisend nachtleven, zoals in de bekende nachtclub Tropicana. Zoiets hadden ze in de VS nog nooit meegemaakt.

FRANCISCO CARRERA JUSTIZ
(FAMILIELID VAN DE 5DE GENERATIE)

DE BANNELINGEN

In 1960 brak in Cuba een revolutie uit. De bezittingen van The Bacardí Company werden genationaliseerd en de familie werd verbannen naar de VS. Ze kwamen daar aan met helemaal niets. Maar dankzij veel vastberadenheid en passie waren ze al gauw ‘back in business’ met hun geweldige rum.

Verbannen worden uit Cuba was zwaar. We hadden geen goed leven. Geld kwijt, familie kwijt, we hadden niets meer. Dan moet je heel, heel hard werken. Maar het is ons gelukt.

FRANCISCO CARRERA JUSTIZ
(5E GENERATIE)

MET VRIENDEN DELEN

BEZOEK ONS

Casa
BacardÍ

Ons huis is uw huis. Kom langs voor een rondleiding, voor een cursus of gewoon om langs de waterkant van rum te genieten.